Paul Hauer; Jouw tekstschrijver en webdesigner

Mijn naam is Paul Hauer. Ik ben geboren op 15 maart 1983 te Utrecht en ik heb daar tot mijn 20ste gewoond. Vlakbij het Wilhelmina park en op loopafstand van de bruisende binnenstad. Ik woon tegenwoordig in Nieuwegein. Samen met mijn vriendin Liana en onze mini chihuahua Donder. Ik ben een enorme filmliefhebber, gamer en commercieel ingestelde accountmanager. Met een passie voor schrijven en bloggen.

Op 16-jarige leeftijd verliet ik school met een MAVO diploma op zak. Dat ik met gemak heb gehaald. Ik kreeg altijd het advies om HAVO of zelfs VWO te volgen, maar wegens omstandigheden is het daar nooit van gekomen. Daarom ben ik fulltime gaan werken. Als verkoper en bezorger bij de elektronicaketen Staffhorst Electronics in Utrecht. Na 4 jaar kwam daar een einde aan wegens een reorganisatie.

Op 20-jarige leeftijd kwam ik bij Media Markt terecht. Waar ik begon als magazijnmedewerker en na 11 jaar was ik Category Manager voor Media Markt – Saturn Holding Nederland. Waar ik mijn expertise in muziek, films en games kon laten gelden. Met een gedetailleerd businessplan en enthousiasme heb ik het assortiment in geluidsdragers toegevoegd aan het online aanbod van de elektronicagigant. En binnen een jaar is de shop uitgegroeid tot de grootste omzetmaker van Media Markt Nederland.

Na 11 jaar Media Markt werd ik benaderd door prijsvergelijker Kieskeurig.nl. Destijds nog in handen van mediagigant Sanoma The Netherlands en in de 2 jaar dat ik daar heb gewerkt als Category Manager, heb ik uitgebreid kennis gemaakt met content marketing, SEO en SEA. In deze periode heb ik ook verschillende trainingen en cursussen gevolgd om relevante teksten te schrijven met als doel om hoger te ranken in Google, maar ik heb ook geleerd hoe belangrijk een sterke tekst voor een website of webshop kan zijn.

Na mijn periode bij Kieskeurig.nl ben ik een poosje zoekende geweest en ik heb even gesnuffeld aan een functie als online marketeer. Maar mijn passie voor sales zorgde er uiteindelijk voor dat ik deze functie na 9 maanden heb neergelegd. Uiteindelijk ben ik in januari 2018 beland bij de firma KommaGo in Utrecht. Een bruisende organisatie die gespecialiseerd is in ICT en communicatie. Waar ik nog altijd met veel plezier werk als accountmanager van Headsetwinkel.nl.

Naast mijn werk heb ik een passie voor bloggen en sinds 2011 schrijf ik minimaal 3 keer per week een blog voor mijn website Filmliefhebber.com. En de naam verklapt het natuurlijk al een beetje, want het blog staat in het teken van films en series. Ik spendeer wekelijks veel tijd aan het schrijven, maar ook in het ontwikkelen en ontwerpen van de website. Met als resultaat dat er meer dan 900 filmrecensies en artikelen op Filmliefhebber.com staan, maar dat het blog ook maandelijks door meer dan 12000 bezoekers wordt bezocht.

Ik ben gedreven, flexibel en recht door zee. Ik houd van heldere en no-nonsense communicatie. Dat is ook te lezen aan de teksten die ik schrijf. Ik houd van goed leesbare teksten. Zonder dat de lezer de Van Dale erbij hoeft te pakken om te kunnen begrijpen waar de boodschap over gaat. Dat is de kwaliteit die je van mij mag verwachten.

Naast mijn werk als accountmanager en ZZP’er heb ik natuurlijk ook hobby’s. Ik ben een verfent gamer, filmliefhebber en verzamelaar van DVD’s en Blu-ray Discs. Ik verzamel ook LEGO® pakketten. Het in elkaar zetten van een gaaf ruimteschip of een gebouw geeft mij innerlijke rust. Ik vind het heerlijk om uren met gekleurde blokjes aan de slag te gaan hoewel ik ook graag een voetbalwedstrijd bezoek of naar Formule 1 op de televisie kijk.

Interesse?