Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands noemen we dat zoekmachine optimalisatie. Iedere tekst op je website of in je webshop heeft een bepaalde SEO waarde. De SEO waarde is van meerdere factoren afhankelijk. Hoe prettig leesbaar is je tekst, geeft de tekst voldoende informatie weer en bevat de tekst ook de juiste zoekwoorden. Het schrijven van een tekst gaat dus verder dan alleen een goed verhaal op papier zetten. Met een juiste balans in verschillende zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden en met de juiste ‘Tone of Voice’ kun je niet alleen je positie in de zoekmachine verbeteren, maar ook klanten informeren, enthousiasmeren en bovenal overtuigen om zaken met je te doen.

SEO tekst schrijven

Een SEO tekst schrijven is dus niet de makkelijkste klus. Het kost veel tijd om niet alleen jouw verhaal op papier te zetten, maar je moet ook uitgebreid onderzoek doen naar de juiste zoekwoorden. Vervolgens moet je ook nog eens bepalen of de zoekwoorden relevant zijn voor jouw business. Een ICT bedrijf wil bijvoorbeeld meer klanten werven, maar er zijn veel concurrenten die goede teksten met de zoekterm “ICT bedrijf” hebben geplaatst. Het is dan moeilijk om hoger in de zoekresultaten dan de concurrent te staan. Maar je zou dan bijvoorbeeld wel kunnen kiezen om in jouw regio als één van de eerste te worden vermeld. Door bijvoorbeeld een zoekterm, zoals “ICT bedrijf Rotterdam” te gebruiken. Een goede tekstschrijver en SEO specialist, zoals Tekstbureau Paul Hauer kan met de juiste tools een uitnodigende tekst met een goede balans in de meest relevante zoekwoorden schrijven.

Waar moet een SEO tekst aan voldoen?

Een goede SEO tekst is ten eerste relevante content die aansluit op jouw business. Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om te schrijven over de nieuwste Apple iPhone als je het model niet verkoopt. Daarnaast kun je met relevante content ook als autoriteit in jouw vakgebied worden gezien. Autoriteit verkrijg je door veel over bepaalde onderwerpen te schrijven en wanneer externe websites naar jouw tekst linken. Hoe meer autoriteit je hebt des te relevanter je bent voor zoekmachines, zoals Google. In combinatie met teksten die niet alleen relevant en uniek zijn, maar ook de juiste zoekwoorden bevatten, kun je dus jouw positie in de zoekmachines verbeteren en krijg je dus ook meer bezoekers op jouw website of in jouw webshop.

Waarom SEO teksten schrijven uitbesteden?

Goede SEO teksten schrijven is een tijdrovend proces en je kunt deze klussen dan ook het beste uitbesteden aan een goede tekstschrijver en SEO specialist. Je kunt je tijd immers beter besteden aan andere zaken die helpen om jouw bedrijf te laten groeien. Het uitbesteden is ook een flinke kostenbesparing, omdat je zelf geen energie en tijd hoeft te steken in het schrijven van teksten en je hoeft ook niemand aan te nemen om goede teksten te schrijven. Tekstbureau Paul Hauer schrijft voor een goed tarief relevante content die ook de juiste zoekwoorden bevatten en dus SEO geoptimaliseerd zijn. Met als doel om jouw business te laten groeien en om je positie in de zoekmachines te verbeteren. Want een hoge positie in de zoekresultaten betekent ook automatisch meer bezoekers en dus ook meer (potentiële) klanten.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Tekstbureau Paul Hauer
Van Herwijnenplantsoen 208
3431VP Nieuwegein

+31(0)648698455
info@paulhauer.nl 

KVK: 80052010
BTW: NL003387491B45
Bank: Knab
IBAN: NL83KNAB0417146523

Openingstijden
Maandag : 9:00-17:00
Dinsdag : 9:00-17:00
Woensdag : 9:00-17:00
Donderdag : 9:00-17:00
Vrijdag : 9:00-17:00
Zaterdag : Gesloten
Zondag : Gesloten

    Maak kennis met onze klanten